Terugblik PEiL en PEiK 2016

Terugblik PEiL en PEiK 2016

Zaterdagochtend 14 mei. Vrijdag de dertiende hebben we allemaal overleefd, maar ongelukkigerwijs valt juist op deze wedstrijdag regen. Misschien maar beter ook, want 4,5 kilometer roeien met de hitte van afgelopen dagen is ook geen pretje.
In Delft verschijnen vier van onze ploegen aan de start vandaag, twee bij de PEiL en drie bij de PEiK. Snelle rekenaars zullen opmerken dat 2 + 3 = 4 niet klopt. Het verschil zit in de enthousiaste D4+, die beide wedstijden start.

In Delft blijkt al gauw dat niet de regen, maar juist de wind het grootste opstakel van de dag wordt. Sommige C4’en lagen af en toe zelfs volledig stil.

Tegen de wind in hebben onze C4-dames in D4 de 16e plek behaald met een tijd van 28:41, ruim een minuut sneller dan de laatste boot uit deze pool en goed voor plaats 16. De D4+ bewees de voordelen van glad door een tijd van 23:41 neer te zetten, goed voor een derde plaats in hun klassement.

In de avond volgden de sprintjes snel achter elkaar. Tenminste, dat was de bedoeling. Het oproeien voor de sprint leverde diverse problemen op, wat fantastisch werd gedemonstreerd door een ploeg van de gastvereniging, die op ongeveer 50 meter beide kades 2x wist te raken. Hun stuur wilde de boot eerst uit laten lengen, waarop de roeiers vroegen of ze niet gewoon konden roeien. Bij de toeschouwers was het antwoord vrij duidelijk: Nee, dat konden ze niet.

Het gaat natuurlijk om de tijden. De Ervaren C4 had de wind in de rug en wist de 450 meter in 1:40 te voltooien (6e). De dames hadden bij hun latere wedstrijd minder wind, of minder zicht door de invallende duisternis. Met 1:48 heeft “Amphitrite 2” een 10e plaats bereikt. De dames met de goede warming-up (4,5K) hebben met 1:39 ook hier de derde plaats weten te bereiken.

De zondag was een stuk rustiger qua wind, en ook wat deelnemers betreft. Op deze dag hadden wij één ploeg op het water, de C4-dames uit D3. Zij hebben met een tijd van 25:26 het midden van hun groep gehaald, de 14e plaats.

Wie tijden van andere boten en verenigingen wil weten, kan kijken op http://hoesnelwasik.nl/peil/16/ en http://hoesnelwasik.nl/peik/16/

Een nu nog ongesorteerde map met foto’s is wederom op Dropbox te vinden

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.