Competitie en Clubroeien

Eerste jaars

Na de (g)roeiersperiode besluit je om mee te doen aan de wedstrijdselectie of competitieroeier te worden. Als eerstejaars competitieroeier ga je de strijd aan met roeiers vanandere studentenroeiverenigingen met evenveel ervaring als jij. Je kunt competitieroeien zo intensief maken als je zelf wilt. Met competitieroeien heb je de keuze om veel verschillende wedstrijden te starten. Deze wedstrijden worden door het hele land georganiseerd: van Delft tot Enschede, en van Groningen tot Maastricht!
Als eerstejaars competitieroeier roei je in een C4+ en start je wedstrijden die onderdeel zijn van de NOOC C4+ Competitie. De zes wedstrijden in deze bokaal starten in het hoofdseizoen (maart-juni), al is zijn de eerste wedstrijden van het seizoen (de Najaarswedstrijden) in oktober. Tussen de wedstrijden van de NOOC door kunnen er ook losse wedstrijden gestart worden. Een ploeg bestaat gemiddeld uit zes heren of dames. Samen met je ploeg ga je naar verschillende wedstrijden (met bijbehorende feesten!) toe trainen.

Oudere jaars

Na je eerste jaar competitieroeien zijn er veel verschillende mogelijkheden. Je kunt in een C4+ blijven roeien, of doorstromen naar een B4+ of Gladde4+. Ook heb je de keuze om door te gaan in een eenpersoonsboot (skiff), of tweepersoonsboot (dubbel-twee of twee-zonder). Daarnaast kun je de overstap maken naar wedstrijdroeien.

Clubroeien is een tussenvorm tussen het wedstrijdroeien en het competitieroeien. Qua intensiteit ligt het dicht bij het wedstrijdroeien.. Bij deze vorm wordt de trainingsfrequentie opgeschroefd naar +- 4 keer per week. Er zal ook een coach worden toegewezen om aan jullie ambities te voldoen. Er worden wedstrijden en bokalen uitgezocht waar je je kunnen toont tegen andere verenigingen. Het clubroeien is toegankelijk voor oud-wedstrijdroeiers en ouderejaars competiteroeiers.

Clubroeien draait om hard roeien, maar daarvoor hoef je niet het strenge trainingsregime van wedstrijdroeien te volgen.Clubroeiers representeren het fanatieke deel van de competitieselectie.