Stuur loodst ClubAcht richting top na secondespel – Head of the River Amstel nabeschouwing

Stuur loodst ClubAcht richting top na secondespel – Head of the River Amstel nabeschouwing

Vervloekt en vereerd wordt de langste wedstrijd in het programma. Zeker niet in de laatste plaats vanwege de Hoerenbocht. Menig roeiboot vond er zijn Waterloo. Voor stuurtjes is de bocht de ultieme proeve van bekwaamheid. Stuurvrouwe Bianca Szymanowski slaagde met vlag en wimpel. Vorige week bewees ze op de Heineken Roeivierkamp al erg strak te sturen, dat kunstje herhaalde zich dit weekend opnieuw.

Gemengde gevoelens waren er vorige week nog na de Heineken Roeivierkamp. Daar moest op de 8 kilometer lange race over de Amstel mee worden afgerekend. Fris roeien en rake klappen onder water, was het advies dat coach Dick van der Laan meegaf.
Vanaf de Nieuwe Amstelbrug kon er meteen gejaagd worden op eerder gestarte ploegen. Het begin verliep enigszins rommelig maar het octet herstelde zich snel en na 2 kilometer was de eerste ploeg al gepasseerd. De op stoom geraakte acht bleef verder inlopen en na een ca. 5 kilometer werd ook de tweede ploeg ingehaald. De Hoerenbocht werd vakkundig genomen (na afloop bleek de helft niet te weten waar de Hoerenbocht nou precies was) en op de finish lag de Acht puntje-kontje met Triton. Verbeten gezichten  en vooral vermoeide spieren was het resultaat van de 8 kilometer lange wedstrijd.

Dat de top-3 van het Kruithuisbokaal  verder afstand zou nemen was vooraf duidelijk. Wederom ging Nereus (26:36) er met de winst vandoor, op de voet gevolgd door LAGA (26.39) en diens buren Proteus-Eretes (26.49). Achter hen gaapt een gat van 45 seconden, waarna een secondespel volgt na de slijtageslag op de Amstel. De Haarlemse equipe weet de 4e plek te bezetten in een tijd van 27.33, Euros en Skadi eindigen slechts een seconde daarachter. Ook Gyas (27.35) doet mee in de stoelendans om de plekken 4-8.

Daarmee nestelt het achttal zich in de bovenste regionen van het klassement. Zij leggen beslag op de 6e plek met 19 punten, slechts 1 punt achter Gyas en Skadi. Achter hen zijn het Euros en Asopos de Vliet die nog net kunnen aanhaken met beide 17 punten.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.