Strijd om bokalen barst los – voorbeschouwing Rottebokaal

Strijd om bokalen barst los – voorbeschouwing Rottebokaal

Nu de indeling van de NOOC bokalen voltooid is mogen ze komend weekend gelijk aan de bak: na time-trials over 1000 meter zullen de finales boord-aan-boord zijn over een afstand van 2000 meter. Ook de Heren Clubacht geeft acte de présence, zij zullen ook in hun voorwedstrijd al 2000 meter moeten afleggen.

Een gunstigere loting had de Heren Clubacht haast niet kunnen wensen: alle achten die op de Skoll Cup nog in de A-finale meevoeren worden ontlopen in hun voorwedstrijd (10:35u). Naaste belager is Gyas, nummer 6 van het klassement. De cognackleurigen zetten in de B-finale een tijd neer die slechts 0.54 seconde langzamer was dan de Haarlemmers. Verwacht wordt dan ook dat Gyas samen met het rood-blauwe octet zich mag opmaken voor de A-finale om 15:45u.
Enige vraagteken qua tegenstand is Njord, zij lieten de Skoll Cup schieten voor een trainingskamp in Ierland en hebben zich nog niet kunnen meten op een 2k wedstrijd. De nummer 15 van het bokaal zal echter hoogstwaarschijnlijk met Aegir en Skoll uitvechten wie in de B-finale beland. In voorwedstrijd 2 zal LAGA zich willen revancheren voor de Skoll Cup, ook Nereus zal zich waarschijnlijk bij de eerste 6 voegen. Hetzelfde zal zo goed als zeker gelden voor Proteus in voorwedstrijd 3, waar het trio Phocas, Orca en Asopos het verder mag uitvechten.
Erelid Bianca Szymanowski zal haar vertrouwde plek op de stuurpositie weer innemen. Slagman Vincent Kuijs is nog herstellende van een operatie, waardoor Arthur d’Herbemont de acht zal voorslaan.

Hoe gunstig de loting van de Club8 was, zo ongelukkig is de indeling voor De Ballenbak. Een plek in de Heren-2 poule is wat niemand vlak voor het seizoen had gedacht. In de poule zijn de echter wel als laatste ingedeeld en zullen de heren flink de benen eronder moeten zetten om de weg omhoog verder in te slaan. De time-trial vind plaats om 13:20, 3 uur later mogen de heren zich opmaken voor de finales over een afstand van 2000 meter.
Voor kersverse aanwinst Camille zal het de eerste wedstrijd op Nederlandse bodem zijn. Vanaf de boegpositie zag hij het kwartet steeds meer verbeteren: “Het roeien op hoger tempo gaat beter, en na elke training eindeloos stop-3 en stop-1 is ook de gelijkheid een stuk verbeterd. Daardoor glijd de boot een stuk beter door het water zonder dat de balans wegvalt. “

Op zondagochtend is het de taak aan De Spetters om hun stijgende lijn door te zetten. Met slechts 17 andere ploegen in de time-trial (10:10u) is de mogelijkheid op een A-/ of B-finale aanzienlijk. De dames hebben de afgelopen weken doorgetraind en hoewel het af en toe nog niet vlekkeloos gaat beginnen ze steeds meer een ploeg te worden in plaats van 4 eenheden. De finale van de dames zal worden verroeit tussen 12:40 en 12:50.

Buurman zal zondagmiddag aan de bak moeten. Als #51 (van de 166) van de ranglijst zijn ze ingedeeld in Dames 2. Op de Willem-Alexander Baan zullen de dames weer in hun vertrouwde opstelling zitten. Dat betekend dat Anouk van Oss de stuurpositie weer zal innemen en Sacha Gevers weer in de boot zit. Om 14:10 zullen zij de time-trial met vliegende start roeien waarna pas vanaf 5 uur ’s middags de finales zullen plaatsvinden.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.