Nabeschouwing Skøll Cup – 16/17 april 2016

Nabeschouwing Skøll Cup – 16/17 april 2016

Afgelopen weekend – op 16 en 17 april 2016 – waren een groot aantal Nederlandse roeiers te vinden op de Bosbaan te Amsterdam voor de maar al te bekende Skøll Cup.

Vijf van de tijdens deze wedstrijd strijdende ploegen roeiden onder de naam van onze geweldige vereniging: Amphitrite. Zo hebben onze roeiers gestreden in twee velden: de 1000 meter – door de C4+ roeiers. En de 2000m, door de rest van onze roeiers!

En wat hebben wij hard gestreden zeg! Hierbij gaat het over zowel de roeiers, die het allen buitengewoon hebben gedaan, en de rest van de aanwezigen van Amphitrite. Want als je aanwezig was en goed heb geluisterd, hoorde je tussen al het gejuich van de andere verenigingen door de leden van Amphitrite hun longen uit het lijf schreeuwen om hun roeiers over de eindstreep te helpen.

Zo de uitslagen als volgt:
Op zaterdag 16 april 2016 hebben onze Ervaren Damesch (4+) in hun voorwedstrijd een geweldige tijd gevaren van 8:13,97 waarmee ze als 2e zijn geëindigd. Vervolgens zijn ze dankzij deze krachttoer in de A-finale beland en zijn hierin met een tijd van 8:39,84 op de 5e plaats binnengekomen, wat een uitstekende prestatie is!

“De voorwedstrijd ging super goed! We moesten hierin alles geven want we moesten tegen de nummer 1 van het bokaal en wouden heel graag in de A-finale komen – de twee-na-beste tijd ging namelijk ook nog door naar de A-finale. Dit was gelukt! Helaas ging, doordat wij in de voorwedstrijd iets te veel hadden gegeven, de finale ietsje minder goed. Maar alsnog ging ook deze goed. De techniek was er en uiteindelijk eindigden we als 5e van de 30 deelnemers! Kortom we zijn trots op onze resultaten!” is wat Ilse ons, als impressie van hun wedstrijd, vertelde toen wij haar na de wedstrijd benaderden!

Ook onze bestuurs-ploeg: ‘vo dik (bestuurs 2x) heeft aan een A-finale meegedaan. Hierin zijn zij op de 4e plaats geëindigd met een tijd van 9:23,27.
Onze eerstejaars damesch-ploeg ‘Amphitrie I’ (C4+) hebben op de 1000m in hun voorwedstrijd een tijd van 4:34,20 neergezet; waarmee zij als 14e zijn gefinisht. Vervolgens werden zij in de C-finale ingedeeld en hebben daar met een tijd van 4:32,18 de 4e plaats veroverd.
Tenslotte hebben deze zaterdag ook onze eerstejaars heren dapper gestreden in het lastige B4+ -veld! Ze zijn hier, ondanks de grote concurrentie, in de A-finale als 4e over de eindstreep gevaren met een tijd van 8:52,23. Not bad boys!!

Vervolgens was op zondag 17 april 2016 ook nog een spannende wedstrijd van start gegaan, namelijk onze eerstejaars damesch-ploeg ‘Amphitrite II’ (C4+). Deze hebben in hun voorwedstrijd een 10e plaats gepakt met een tijd van 4:39,25. En hebben deze tijd verbeterd door in hun B-finale 4:36,49 te varen en 4e te worden! Geweldig toch?

Kortom ook de Scøll Cup is weer een groot succes geworden voor (en door) Amphitrite, en dit was allemaal mogelijk dankzij onze geweldige roeiers en supporters. Ga zo door allemaal, en kom bij de volgende wedstrijden weer!

Lange Halen,
De Mediacie.

PS: Voor foto’s van dit geweldige weekend, klik hier.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.