Nabeschouwing Rottebokaal 2016

Het 33ste Rottebokaal toernooi ligt weer achter ons. Onze sjaars hebben gestreden voor wat ze waard waren om de mooie lustrumkleuren van Amphitrite te verdedigen.
Met afstanden van de 500 meter oplopend tot de 1000 meter werden de boten met sterke tegenwind over de finishlijn gepusht.

Zaterdag 30 april kwamen de Damesch I met een tijd van 04:53,56 aan. Hierdoor belanden zij in de C finalen en haalde uiteindelijk de 6e plaats. De heren roeiend met al hun kracht een afstand van 500 meter. Met een tijd van 02:18,04.
Hier moet wel aan toegevoegd worden dat dit een ervaren veld was. Dan is de 6e plek ook een mooie prestatie.

Dag twee, zondag 1 mei traden de Damesch II aan. Met een voorfinale tijd van 04:57,97 kwamen deze op plek 4 te staan. De finale zelf was een echte overwinning met een plekje op de trap: op plek 3.

Wat een locatie, wat een wind, maar sterker nog: de enthousiastelingen die van de kant meefietsten om de nieuwe generatie roeiers aan te moedigen. We kijken alweer uit naar volgend jaar om de Sjaars 2017 te kunnen bewonderen.

Met dank aan Edwin, die afgelopen weekend weer de mooiste momenten heeft vast gelegd. De hele collectie is hier te vinden: