Nabeschouwing NOOC Openingstoernooi

Nabeschouwing NOOC Openingstoernooi

Afgelopen weekend hebben de eerstejaars compoploegen roeiend Nederland laten zien wat ze kunnen. De aftrap van het competitie roeiseizoen werd gegeven op de watersport baan te Vidar.

In alle vroegte mochten de dames van Buurman het spits afbijten. De dames wisten de time-trials af te leggen in 2.13 en 2.14, waar met gemengde gevoelens op terug werd gekeken. Broodnodig overleg onder de BotenWagen was gewenst, en in de B-finale werd er naar behoren gepresteerd. Het boegballetje werd als tweede over de finish gedrukt in 2.10.

Waar van te voren van de Heren Vier nog kans op het erevlot zag bleek daar tijdens de voorwedstrijd niets van te komen. In een veld vol met (ex-)wedstrijdroeiers werden de heren verwezen naar de B-finale. Na een waarschuwing wegens te laat komen (“oproeien doen we tijdens de wedstrijd wel!”) en een startje met de bakboordriggers volledig in het water werd na 50 meter wel duidelijk wie daar de lakens uitdeelde. Met ruim een bootlengte voorsprong werd de B-finale gewonnen in 1.46.

“’s Avonds een vent, ’s ochtends absent” was het motto van De Ballenbak dit weekend. Pas op zondagmiddag begonnen zij aan hun voorwedstrijden. Met een 15e (2.05) en 13e (2.04) plek in de voorwedstrijden noteerden zij in de D-finale een 2e tijd met 2.02.

De Spetters hadden de twijfelachtige eer om driemaal als laatste te eindigen. Zowel tijdens de time-trials (2 maal 2.35) en de G-finale (2.53) bleken de dames niet in staat om hun ergo-trainingen om te zetten naar prestaties op het water.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.