Nabeschouwing – 46e Asopos Najaarswedstrijden

Nabeschouwing – 46e Asopos Najaarswedstrijden

asopos_oktober_2016_damesch_c4  46e Asopos Najaarswedstrijd – Eerstejaars Damesch C4+

Met de Asopos Najaarswedstrijd van het afgelopen weekend alweer achter de rug, hebben de eerstejaars roeiers van Amphitrite hun eerste ervaring op kunnen doen als deelnemer aan een roeiwedstrijd onder de naam van een studenten roeivereniging.

De wedstrijd was, net als alle roeiwedstrijden waaraan Amphitrite deelneemt, een groot succes. Zo is door onze roeiers ook dit weekend weer hard gevochten voor een goed resultaat op de lijst met vaartijden.

Helaas zat zaterdag 22 oktober het geluk voor de eerstejaars damesch binnen deze wedstrijd niet erg mee, en zijn zij met een tijd van 2:43,84 als 6e over de eindstreep gevaren. Desalniettemin zal dit resultaat alleen maar een aanleiding zijn om tijdens een van de volgende wedstrijden een geweldige tijd neer te zetten. Iedereen is namelijk een beginner op een bepaald punt.

Daarnaast is zondag 23 oktober door de eerstejaars heren-ploeg tijdens de voorwedstrijden een fantastische eindtijd van maar liefst 2:02,34 neergezet dat een tweede plaats opleverde. Deze tijd bracht de ploeg een plaats op in de kwart-finale van hun poule.

Ook in deze wedstrijd heeft de ploeg weer hun uiterste best gedaan, en zijn met een tijd van 2:09,57 als vijfde geëindigd. Een zeer goed resultaat voor een beginnende groep, waar met trots naar kan worden teruggekeken.

Uiteindelijk zijn de leden van Amphitrite na dit spannende weekend weer teruggetrokken naar de vertrouwde wateren van het Spaarne waar de komende weken weer hard zal worden getraind voor de eerstvolgende wedstrijd.

Voor foto’s van dit spetterende weekend, bekijk het fotoboek op deze website!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.