Voorbeschouwing Aegir Lentesprint

Voorbeschouwing Aegir Lentesprint

125 ploegen zullen dit weekend aan de start verschijnen in Groningen. Ruim een kwart daarvan is van de thuisvereniging Aegir. Op het Paterswoldsemeer zal over een afstand van 500 meter gestreden worden.

In het verleden werden wedstrijden in Groningen verroeit om de baan in Harkstede. Sinds de sluiting aldaar was de corporale roeivereniging opzoek naar een nieuwe locatie om roeiwedstrijden op te houden. Waar de cognackleurige buren met de Gyas-Hunze Race al een roeiwedstrijd heeft is in navolging Aegir sinds dit jaar begonnen met de Lentesprint.
Voor de Heren Dubbeltwee betekend het de start van het seizoen. Direct ingeloot in de A-finale zullen ze om 15:25 strijden om het eremetaal. Daarvoor dienen ze af te rekenen met twee ploegen van Aegir, een ploeg van Gyas en een ploeg van Cornelis Tromp.

Voor slagman Ramon Nelissen betekend het zijn eerste scullwedstrijd. Gebrek aan wedstrijdervaring wordt echter ruimschoots gecompenseerd door boeg Thomas van Giezen, voormalig jeugdroeier van Het Spaarne. Startend in de ‘Steve Biko’ zijn de heren gebrand op een goed resultaat.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.