4500 meter op de Schie en het Spaarne – Voorbeschouwing PEiL/PEiK en Spaarne Lente Race

4500 meter op de Schie en het Spaarne – Voorbeschouwing PEiL/PEiK en Spaarne Lente Race

Het competitieseizoen bevind zich halverwege en dat betekend dat de enige echte langebaan wedstrijd voor de deur staat: Proteus-Eretes In ’t Lang. Op zondag vind op het thuiswater de Spaarne Lente Race plaats. Een goedgevuld roeiweekend waar de diesels onder de roeiploegen tot hun recht komen.

Voor de Clubacht mag er voor de 4e keer een langebaanafstand verroeid worden. Na The Hour, de 5000 van de Heineken en de 8000 van de Head valt de 4500 meter van de PEiL enigszins in het niet. De extra uitdaging werd dan ook gevonden van een tweemaal 4500 meter verroeien in een weekend. Op zaterdag (13.05u) zal het octet als 12e van het Clubachtenveld de doorstart passeren. Van daaruit kan er gejaagd worden op Orca en Asopos en zal er gezorgd moeten worden dat Skoll zo ver mogelijk weggeroeid wordt. Arthur d’Herbemont mag het tempo weer aangeven: Vincent Kuijs is, net op tijd, hersteld van zijn operatie maar nog niet in staat geweest om een training voor te slaan.

Op zondag mag de ploeg van coach Dick van der Laan het opnemen in het Mannen Acht veld tegen De Hoop en Hemus. In blok 2 (13.00u) zal het trio uitmaken wie met de blikken mee naar huis mag. Vincent Kuijs zal zijn rust op zondag pakken, Daan Kok neemt zijn vertrouwde positie in het middenschip op het thuiswater weer in.

De Ballenbak start om 15:40 aan hun race over het Delftse water. Na op de Rottebokaal vriend en vijand te verbazen met winst in de B-finale wordt zaterdag de conditie flink op de proef gesteld. Waar in Zevenhuizen nog een tweede dagtijd werd genoteerd zullen de heren op de Schie de winst trachten mee te nemen naar Haarlem. In Heren 2 starten zij als tweede van het veld, achter de lichtblauwe corporalen uit Leiden.

Zaterdagavond is er voor de sprintploegen de mogelijkheid om zich te bewijzen. De Gespierde Spijkers mogen zich hier opmaken voor een driestrijd over 450 meter met Proteus-Eretes en Agon. Roeiend in de Licht ’96 mogen de heren om 19.05u de benen laten spreken.

Op zondagochtend mogen De Spetters met 17 andere ploegen uitmaken wie er met taart naar huis gaat in Dames 6. Ook zij hebben voldoende vertrouwen getankt uit de Rottebokaal en mengen zich nadrukkelijk bovenin het klassement. Om 11:15u zullen zij beginnen met de langste competitiewedstrijd van het bokaal.

Buurman mag om 14.15 hun boegballetje zo snel mogelijk over de finish drukken. Na een 9e plek op de Rottebokaal is voor hen ook de weg naar boven ingezet. Startend als 5e in het veld zijn er voldoende inhaalmogelijkheden gedurende de 4,5 kilometer.

Terwijl de ploegen in Delft zich nog in wedstrijdspanning bevinden zal de Mix2x tijdens de Spaarne Lente Race al de baan over schieten. Lammie Kranendonk zal het tempo aangeven terwijl mijnheer de Praeses Marijn Schuitemaker de plek op de boegpositie inneemt. Zij zullen het om 10:00u opnemen tegen een Alkmaarsche/Willem III-combinatie.

Het volle roeiweekend eindigt met de Dames2x die het in een tweestrijd mogen uitvechten tegen Gouda. Om 16.00u zullen Daphne Roubos en Seline Hopman laten zien waar zij het afgelopen jaar voor getraind hebben. Zij starten in de Licht ’96 en zullen gecoacht worden door Helena Kneppers.

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.