Voorbeschouwing: “The Hour”

Voorbeschouwing: “The Hour”

logo

Bijna een maand later dan gepland vind de eerste editie van “The Hour” komende zondag plaats. 9 ploegen mogen strijden om het werelduurrecord, waaronder zowel de Heren- als de Dames Acht van Amphitrite.

Om 10.45 barst het geweld van de herenachten los. De Amphitrite-Spaarne combinatie 8+ zal om 10.47 starten. In Herenveld zullen zij tegengewicht moeten bieden aan de corporale achten van Nereus. Een ‘clean sweep’ (winst in beide velden) zal er dit jaar hoogstwaarschijnlijk niet inzitten: de Amsterdamse vereniging komt met twee wedstrijdploegen aan de start. Verwacht mag worden dat de Zware Acht (overigens niet de Henley-acht) er met de winst vandoor gaat in het veld. Hoewel de Haarlem-Heemstede combinatie de lichtgewicht equipe van Nereus waarschijnlijk lang het vuur aan de schenen kann leggen, zullen ze het waarschijnlijk het onderspit moeten delven op basis van techniek en conditie. De overige Heren8’en bestaan uit veteranenploegen van Het Spaarne en zullen strijden om de onderlinge eer.

De damesacht start als laatste komende zondag. Op de startlijn van de Olympische Spelen van 1928 zullen zij starten. Waar op de eerste wedstrijddatum (20 november) nog afgerekend moest worden met een Zware 8+ van Nereus en Okeanos, en de Club8+ van Okeanos, hebben de dames winst al in handen. Taak voor hen is enkel om het werelduurrecord zo neer te zetten dat die de komende jaren ook in handen blijft van Amphitrite.
Voor onderlinge strijd zijn de dames- en herenachten omgegooid. De damesacht, voorgeslagen door Helena Kneppers, start nu achter de veteranenvelden en gehoopt mag worden op inhaalmanoeuvres op de Ringvaart.

De organisatie van de wedstrijd (stichting Het Uur) kent net als de wedstrijd een rood-blauw-rood tintje: in de wedstrijdleiding nemen Bram Kloek en Maarten Berkhout zitting. Afgelopen jaar werden zij benaderd door Stichting Het Uur met de vraag om bij te dragen aan het concept. Samen met KR&ZV Het Spaarne en RSVU Okeanos zullen zij trachten de wedstrijd in goede banen te leiden.

Niet in staat om de wedstrijd mee te fietsen? Niet getreurd, de wedstrijd is live te volgen: http://thehour.eu/wedstrijd/wedstrijd-volgen
Prijsuitreiking zal om 13:30 bij KR&ZV “Het Spaarne” zijn.

Heren8+ (Amphitrite-Spaarne combi) Dames8+
Bg. Niels Bakker (SPA) bg. Louise van Giezen
2. Niels Langenkamp (SPA) 2. Ilse Vrijma
3. Maarten Berkhout 3. Sacha Gevers
4. Arthur d’Herbemont 4. Seline Hopman
5. Michiel Otte (SPA) 5. Vivian Pietjouw
6. Boris Karsten (SPA) 6. Pieternel Zwart
7. Daan Kok (SPA) 7. Daphne Roubos
Sl. Vincent Kuijs (SPA) Sl. Helena Kneppers
St. Mees van Nierop (SPA) St. Bianca Szymanowski
B: Liede (SPA) B: M.L. Krüger

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.