Voorbeschouwing Openingstoernooi NOOC

Voorbeschouwing Openingstoernooi NOOC

Het NOOC openingstoernooi staat dit weekend weer voor de deur en er zullen 3 eerstejaars teams en 1 ervaren team de eer hebben om de wedstrijden te starten. Zaterdag 24 maart zal om 8:00 de eerste wedstrijd starten. Het evenement zal plaats vinden in Hilvarenbeek, bij Beekse Bergen 4.

Ploeg Zaterdag/zondag 1evoorwedstrijd 2evoorwedstrijd Finale
Eerstejaars Heren Zaterdag 8:20 10:30 11:48 – 12:08
Eerstejaars dames Zaterdag 8:00 9:00 11:50 – 12:10
Heren 4+ Zaterdag 11:20 nvt 16:30 & 16:34
Lente dames Zondag 10:30 nvt 15:45 & 15:53

De teams die wedstrijden gaan starten bij de NOOC hebben hieronder wat vertelt over hoe zij zich voor hebben bereid.

De eerstejaars vrouwen zullen Zaterdag om 8:00 starten. Myrian vertelt hoe zij en haar team zich voor hebben bereid op de wedstrijd:

“Vorig jaar november proberen we iedere woensdag avond samen te trainen op de ergo. Nu het beter weer is en langer licht zijn we weer in de boot gestapt. Om ons zo voor te bereiden op aankomend seizoen. Over het algemeen zijn de trainingen goed verlopen, op een paar blessures en hoestaanvallen na! We hebben extra proberen te trainen in de boot en hier hebben we dan vooral geoefend met startjes. Omdat dit onze eerste wedstrijd van het seizoen wordt hopen we in ieder geval dat we heelhuids de finish overkomen.”

De lente dames starten zondag 25 maart de voorwedstrijd om 10:30. Wanneer zij in de finale zullen komen, starten zij de finale rond 15:45.
Annanina vertelt hoe haar ploeg zich heeft voorbereid op deze wedstrijd:

“We wisten natuurlijk al een tijdje dat de NOOC er aan zat te komen. We hebben in de winter lekker door getraind op de ergo meters. We hebben kracht en duurtrainingen gedaan.
Ook wilden we graag het water op om het bootgevoel op pijl te houden, helaas is het ons maar één keer gelukt om met de hele ploeg in de boot te zitten, in deze boot training hebben we weer even wat startjes gedaan zodat dat goed in ons systeem zit!
We hebben niet echt extra getraind, maar doordat we meer op de ergometer hebben gezeten hebben we ons goed kunnen focussen op de technische puntjes, wat in ons voordeel kan zijn.
De verwachting is dat we niet heel hoog zullen eindigen. Dit komt door dat we niet vaak genoeg in de boot hebben gezeten, maar dat drukt de pret zeker niet! We hebben er onwijs veel zin in om weer een wedstrijd te mogen starten.”

Zaterdag 24 maart zal het eerstejaars herenteam Zwaanvaring om 8:20 hun eerste wedstrijd gaan roeien op de NOOC. Sebastiaan Vellekoop vertelt hoe hij en zijn team zich hier op hebben voorbereid:

“We proberen als team elke week minimaal twee keer te trainen en als het kan meer. We zijn zo vaak mogelijk te boot in te gaan als maar kon, helaas was het de afgelopen maanden vaak nogal slecht weer en meestal was het ook erg koud. Op Zaterdag- en Zondagochtend zijn we een aantal keer het water op gegaan omdat dat helaas de enige tijden waren waarop het weer goed was en iedereen kon. We hebben erg veel zin in de NOOC, maar onze verwachtingen zijn niet heel hoog. We hadden graag nog wat vaker getraind maar helaas is dat niet gelukt.”

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.