Voorbeschouwing NOOC Openingstoernooi

Voorbeschouwing NOOC Openingstoernooi

Komend weekend zullen er weer vele snoeken geslagen worden, en vele brasjasjes sneuvelen rondom de paal. Komend weekend zal het officiële competitieseizoen van start gaan met het Heineken NOOC Openingstoernooi in Tilburg. 350 ploegen zullen in Tilburg strijden om de eerste taarten van het seizoen.

De ploeg die het spits mag afbijten is Buurman. De dames van de lentelichting ’16 hebben nadat ze lid werden gelijk de verhalen van het weekend mogen aanhoren en zijn gebrand op een goed resultaat. Onder de voorwaarde dat ze gemotiveerd zouden trainen werd Yannick ten Velden gestrikt als coach. Anouk van Oss ruilt haar roeiplek in voor de stuurtouwtjes, en met Iris Wolters werd het vermogen van de boot weer op pijl gebracht. Met de aanwezige roei-ervaring en het aantal trainingen per week hopen de dames hoge ogen te gooien in Tilburg. De voorwedstrijden zullen aanvangen om 09:10, 10:10 en de finales tussen 11:55-12:20.

Bijna gelijk daarna start de gelegenheids Heren Vier. De boot, volledig bestaand uit voormalige roeiers van Het Spaarne, zal om 10:25 de voorwedstrijd starten waarna om 16:10 de A- of B-finale gestart zal worden. Boegroeier van de Club8 Maarten Berkhout stapt uit zijn stuurpensioen om het kwartet de baan over te laten vliegen. Voorgeslagen door Yannick ten Velden zullen Daan Kok, Michiel Otte en Niels Langekamp mikken op het erevlot. Voornaamste tegenstand zal waarschijnlijk van de kant van Vidar en Orca komen.

Eerstejaars Heren De Ballenbak mogen hun kwaliteiten op het water testen zondagmiddag om 14:05 en 15:05. Na in de winterperiode nagenoeg alleen maar op de ergometer te hebben gezeten is het afwachten hoe de heren het er vanaf brengen. Kracht en techniek is op de ergometer aanwezig, hoe de het samenkomen in de boot verloopt is nog een groot vraagteken. Tussen 16:45 en 17:05 zullen zij de finale roeien.

Ook De Spetters mogen aantreden op zondag. Het starten van de Najaarswedstrijden afgelopen oktober smaakte naar meer. Yannick ten Velden nam de ploeg onder zijn hoede. Roeister Frederique Minnee steekt de loftrompet over haar coach: “Ons ploegje is eigenlijk een bij elkaar geraapt zooitje, iedereen is heel anders. Voor we Yannick als coach hadden waren we bijna nooit aan het trainen, maar hij heeft ons meer bij elkaar gebracht en daardoor krijgen we ook steeds meer zin in de wedstrijden. Helaas waren we de afgelopen weken niet vaak met genoeg dames om de boot in te stappen en hebben we dus vooral op de ergometer gezeten. We zijn daarom erg benieuwd hoe het dit weekend zal gaan.”
De dames hebben de twijfelachtige eer om als laatste te starten op zondag. Om 14:25 en 15:25 verroeien zij de voorwedstrijden, waarna tussen 17:10 en 17.35 de finale zal worden verroeid.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.