Voorbeschouwing Euros Drienerlo Regatta en Spaarne Lente Race 2018

Voorbeschouwing Euros Drienerlo Regatta en Spaarne Lente Race 2018

Het Grolsch Euros Drienerlo Regatta komt er dit weekend (26 en 27 mei) weer aan en natuurlijk doen er een paar trotse Amphitrite teams mee aan deze wedstrijd. De eerstejaars dames zullen in een C4 meedoen en de heren 2  zullen in een dubbel-twee roeien.

De wedstrijd is een tweekamp over 1500 en 450 meter en zal plaatsvinden op het Twentekanaal in Enschede. Helemaal naar Enschede rijden en dan weer terug om vervolgens de volgende dag hetzelfde te doen zullen veel mensen niet fijn vinden, om deze reden is het mogelijk om te kamperen op de campus van de Universiteit Twente.

De eerstejaars dames zullen om 11:10 starten met de 1500 meter en 11:50 met de 450 meter. De heren starten met de 1500 meter om 12:50 en om 13:30 met de 450 meter. De prijsuitreiking zal plaatsvinden om 14:30.

Myrian van de eerstejaars dames vertelt over hij zij en haar team zich voorbereidt hebben:

“Damesch 7 had voor de volgende wedstrijd iets meer mogen trainen maar desalniettemin hebben ze alles uit de trainingen gehaald die ze gedaan hebben. Naast dat ze niet alleen fanatiek op instagram zijn(volg jij ze al?), waren ze de afgelopen weken ook vaak op het water te vinden. Ze proberen minimaal 2 keer per week in de boot te zitten. Daarnaast houden ze hun conditie individueel in de sportschool op peil!
Door de vele oefeningen, is de balans steeds beter te vinden. Gaan de startjes beter en is er meer rust in de boot. Ook kent iedereen inmiddels zijn sterke en zwakke punten, en hier trainende dan ook volop aan!
Rotterdam was een groot succes, eindigen in de A finale en 7e worden van 35 deelnemers hopen ze ook dit weekend weer te gaan stijgen in het klassement! We kijken er weer naar uit! #meerbouwen #meerbenen!”

Thomas vertelt ook over hoe en Ramon zich samen hebben voorbereid op de wedstrijd :

” Door de vakantie hebben wij niet veel kunnen trainen maar dat willen wij komende week nog wel veel gaan doen. Wij hopen dat deze wedstrijd net zo lekker gaat verlopen als onze laatste wedstrijd, namelijk de peik, waar wij 2e werden. De 1500 meter is een nieuwe afstand voor ons. Vorig jaar hebben wij voornamelijk sprint en 2km geroeid. Hopelijk lukt het ons om deze afstand goed in te schatten en onze kracht goed te kunnen verdelen. Nu alleen nog maar hopen op goed weer.”

Ook bij de Spaarne Lente Race is er een team van Amhpitrite aanwezig. Ilse en Lammie starten om 14:00 en zullen een wedstrijd van 4,5 kilometer roeien.

Het gaat dit weekend erg mooi weer worden dus kom vooral onze geliefde Amphitrite teams bij hun wedstrijden aanmoedigen!

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.