Voorbeschouwing EDR

Voorbeschouwing EDR

Terwijl onze zuiderburen de Spaarne Lente Race organiseren zal competitieroeiend Nederland uitwijken naar het oosten van het land. Komend weekend zal voor de tiende maal de Euros Drienerlo Regatta plaatsvinden in Enschede. De wedstrijd, bestaande uit een 1500m achtervolgingsrace en 450m boord-aan-boord sprint, zal de meeste eerstejaarsploegen alweer de laatste wedstrijd zijn uit de NOOC bokaal.

Zaterdag
NOOC Bokaal Dames 4
Na de schrik van iedere eerstejaarsroeier (de Proteus-Eretes In ’t Lang) te hebben overleefd mogen de dames zich opmaken voor rustiger vaarwater op het Twentekanaal. Met een plek in de middenmoot (13e van de 24) van Poule 4 zal dit weekend het herstelvermogen van de dames flink op de proef worden gesteld met het tweekamp. In een poule waar de verschillen ongelofelijk klein zijn liggen er volop mogelijkheden om plaatsen te stijgen. Om 12:20 zullen de dames aantreden om de Twentse wateren te bedwingen.

Heren Ervaren C4+
Na een solide 6e plaats op de Proteus-Eretes in ’t Kort ligt er dit weekend voor de Heren minimaal een top-5 klassering in het verschiet. Winnaar van de PEIK Thêta zal wederom aantreden evenals de nummer 4 (Njord). Er zal dus hard getrapt moeten worden willen de Heren aanspraak maken op het blik. “Vrijgezellig” start in blok 4 om 13:50

Heren Ervaren C4+ tijdens de 450m sprint op de Proteus-Eretes In ’t Kort

Heren Ervaren C4+ tijdens de 450m sprint op de Proteus-Eretes In ’t Kort

Zondag
Vlietbokaal
In het damesveld van de Vlietbokaal zijn de knikkers wel aardig verdeeld. Een top-3 tekent zich duidelijk af: Laga, Skøll en Amphitrite. Laga leidt de dans met 56 punten, Amphitrite en Skøll volgen op een gedeelde tweede plaats met 51 punten. De Dames Club4+ ziet kansen om Skøll naar een derde plek te stoten: zowel op de Skøll Cup (2000m) als op de 450m sprint van de Gyas Hunze toonden zij aan sneller te zijn. Komend weekend starten zij op zondag om 10:40, en mogen in een rechtstreeks duel uitmaken wie na dit weekend bezit neemt van de tweede plaats.

De DCl4+ in gevecht met Skøll tijdens de Proteus-Eretes in ’t Lang

De DCl4+ in gevecht met Skøll tijdens de Proteus-Eretes in ’t Lang

Sprintbokaal
Ook de “Dames van PBP” delen een plek met Skøll. In het Sprintbokaal staan zij op een 4e plek, één puntje achter Nereus. Na dit weekend ligt enkel de Okeanos Competitie Sprint nog in het verschiet en dus zullen de dames er alles aan doen om hun boegballetje vóór die van hun naaste belagers te drukken. Ook zij zullen in blok 8 op zondag starten, om 10:40.

NOOC Bokaal Dames 3
Met een verassende 14e plek tijdens de Proteus-Eretes In ’t Lang werd een plek in poule 3 gehandhaafd. Tijdens de Euros Drienerlo Regatta zullen de dames alles op alles moeten zetten om concurrenten Phocas en Argo achter zich te houden. Dat lijkt meer dan mogelijk, tijdens voorgaande wedstrijden bleken de dames sterk op korte afstand. Met een 450m in het verschiet lijken de dames omhoog te kunnen kijken in het klassement. Als zes-na-laatste van dit weekend zullen zij starten om 15:20.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.