Nabeschouwing – Okeanos Competitie Sprint

Nabeschouwing – Okeanos Competitie Sprint

11_picture Damesch lentelichting C4 – Okeanos competitie sprint – 24 juni 2016

Met de wedstrijden van het afgelopen weekend (24 t/m 26 juni 2016) achter de rug zijn de leden van Amphitrite weer met trots van De Bosbaan teruggekeerd. Zo hebben onze roeiers weer allemaal hun uitstekende best gedaan en staan er weer geweldige resultaten in de ranglijsten:

Zo is door de enigste Amphitrite-skiff in het HCl 1x veld: De pupil van Maarten Berkhout, een geweldige tijd neergezet. Deze roeier is tijdens de voorwedstrijd zelfs op de eerste plaats beland met een tijd van maar liefst 1:48.83, die ruim 5.8 seconden onder de nummer twee lag! Bovendien is in de finale deze tijd alleen nog maar verbeterd met een tijd van 1:47.15! Helaas waren de tegenstanders net iets sterker tijdens deze sprint en is de eindrang de 4e plaats geworden, maar alsnog kudos voor deze geweldige prestatie.

Ook de damesch van de lentelichting, die deze wedstrijd in de C4 zijn gestart, hebben weer een uitstekende prestatie geleverd. Zo zijn ze tijdens de voorwedstrijden op de 2e plaats geëindigd met een tijd van 2:09.14. En met de finales is er totaal niet gesproken van inzakken, want in deze sprint is, op de seconde na, dezelfde tijd behaald met een tijd van 2:09.45 wat uiteindelijk leidde tot de 4e plaats. Top!

Tenslotte hebben we nog de ervaren damesch die in het 4+ veld hun beste beentje voor hebben gezet, want ook deze damesch hebben weer buitengewoon gestreden! Zo is tijdens de voorwedstrijd een prachtige tijd van 1:56.18 neergezet dat een 2e plaats opleverde. In de finale heeft deze ploeg ook weer klasse teamwork laten zien, echter was dit helaas ook het geval bij de tegenstanders en is de boot op de 5e plaats over de finish gegleden met een tijd van 1:58.89. Alsnog een groots resultaat!

Kortom, heel Amphitrite is weer hoogmoedig teruggekeerd naar het Spaarne waar de komende weken weer hard zal worden getraind voor de volgende wedstrijden, waar weer een kans ligt een blik te trekken. Want Amphitrite-roeiers weten niet van opgeven!

Voor meer foto’s van deze wedstrijd: kijk in het fotoboek!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.