Nabeschouwing Openingstoernooi NOOC

Nabeschouwing Openingstoernooi NOOC

Afgelopen weekend heeft het Heineken NOOC Openings Toernooi weer plaatsgevonden. Vier teams van Amphitrite hebben hard gestreden om zo hoog mogelijk op de ranglijst te eindigen. De teams die meededen waren: de eerstejaars heren, de eerstejaars dames, de Heren4+ en de lentedames.

Maarten van de Heren4+ vertelt hoe hij vond dat de wedstrijden zijn verlopen:

“Voorwedstrijd ging best matig, ondanks het degelijke ritme konden we allemaal onze kracht niet echt lekker kwijt. Desondanks goed genoeg voor een A-finale plek, al was het gat met de ploegen boven ons redelijk groot. In de A-finale ging het een stuk beter, net na de start lagen we zelf kort op taartkoers. Het tempo was misschien net een tikje te hoog voor de kracht, toch gingen we echt goed. De laatste 75 meter hebben we de tweede plek een beetje vergooid, maar al met al zijn we zeer tevreden. Het gat was een stuk kleiner dan in de voorwedstrijd. Achterin moeten we gewoon wat vlotter zijn en sterker afmaken, en dan zien we wel waar de rest van het seizoen ons brengt.”

Annanina van de lentedames is erg tevreden met hoe haar team heeft gepresteerd:

“Om te beginnen vonden we het weer heerlijk om een wedstrijd te mogen starten. We begonnen de ochtend met de voorwedstrijden die startte met een doorstart, tevens onze eerste doorstart. Onze verwachtingen waren niet heel erg hoor omdat we niet zo veel getraind hadden, maar tot onze grote verbazing kwamen we in de B -finale tijdens de voorwedstrijden, dat was echt wel een licht puntje voor ons waardoor we ook meer zin hadden in de finale. De finale zelf ging wat zwaarder dan verwacht vanwege de wind die ineens even hallo kwam zeggen, we zijn als laatste geëindigd, maar we hebben het wel super leuk gehad! We zijn zeker tevreden! We hadden namelijk niet verwacht dat we in de B-finale zouden komen.  Het is natuurlijk jammer dat we in de finale een lagere plek hebben behaald, maar we weten hoe dat komt en dat kunnen we oplossen door meer te gaan trainen.”

Myrian van de eerstejaars dames vertelt ook over hoe het team is vergaan:

“De eerste wedstrijd van het seizoen en zelfs de eerste wedstrijd ooit voor een aantal mensen in de boot, maar het was weer een leuke ervaring! We zijn helaas door de tentamens die de week erop volgden allemaal maar 1 nachtje gebleven, maar dat heeft de pret niet mogen drukken. We hoopten dat we niet als laatste zouden eindigen en heelhuids de finish over zouden komen en dit is ons gelukt op wat snoekjes na. We zijn zelfs in de F-finale geëindigd en kwamen daar als 3e over de finish! We zijn dus zeker tevreden, aangezien we ook niet heel veel boottrainingen hebben gehad met het team wat startte. We vonden de wedstrijden ook leuk, en hebben relaxed gedobberd bij de start. Voor de volgende wedstrijd hopen we tussen door iets meer te kunnen trainen.”

Hieronder zijn de resultaten te vinden

zaterdag

nr. ploeg
slag
heat tijd pos.
217 Judy Steur voorwedstrijd 1 02:28,4 21e
162 Peer de Jong voorwedstrijd 1 02:19,4 25e
217 Judy Steur voorwedstrijd 2 02:26,7 22e
162 Peer de Jong voorwedstrijd 2 02:15,1 25e
002 Sietse Ambergen voorwedstrijd 01:44,5 4e
217 Judy Steur F-finale 02:25,4 3e
162 Peer de Jong F-finale 02:22,7 4e
002 Sietse Ambergen A-finale 01:39,3 4e

zondag

nr. ploeg
slag
heat tijd pos.
553 Janna Hallink voorwedstrijd 02:24,2 8e
553 Janna Hallink B-finale 02:24,6 4e

 

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.