Seizoensafsluiting op de Bosbaan – Orca Slotwedstrijden voorbeschouwing

Seizoensafsluiting op de Bosbaan – Orca Slotwedstrijden voorbeschouwing

De competitieroeiers mogen zich dit jaar nog één boord aan boord elkaar het zwart voor de ogen roeien. Op de Bosbaan zijn de Orca Slotwedstrijden de grande finale van het roeiseizoen.

In alle vroegte (08.45u) zullen de heren van De Ballenbak 1000 meter roeien om te bepalen in welke finale zij het seizoen afsluiten. Op de laatste twee wedstrijden (PEiL & EDR) heeft het viertal verstek laten gaan, waardoor de laatste wedstrijd verroeid werd op de Willem-Alexander Baan. Daar werd wel de 2e dagtijd in Heren 2-poule neergezet, waardoor kansen op een A-finale zeker aanwezig zijn. Daarvoor moet er minimaal een 6e tijd geklokt worden, het winnen van de voorwedstrijd is niet genoeg. Finales van de Heren 2-poule vangen om 13.45 uur aan.

Het roeigeweld van de Heren Clubachten barst los om 12:20 uur. Na het hele jaar de zware voorwedstrijden te zijn ontlopen lijkt er nu geen ruimte om enigszins in te houden. LAGA staat in het klassement één plekje boven het octet, en ook Phocas heeft zich op 2k-wedstrijden bewezen door de 3e plek op de Skøll Cup te pakken. Verder treffen de heren een Skøll ploeg van oud Lichte & Zware wedstrijdroeiers en de Clubacht. Laatstgenoemde en een gelegenheidsacht van Orca lijken voor spek en bonen mee te doen. Uit andere voorwedstrijden zullen hoogstwaarschijnlijk Skadi, Nereus, Proteus en Orca zich in de A-finale (17.00u) melden.

Tien minuten later mogen De Gespierde Spijkers laten zien wat ze waard zijn op 2000 meter. Sprinten zit er voor de dubbeltwee niet in ditmaal. Met een 8e tijd tijdens de 1250 meter op de Asopos Driekamp bewezen de heren goed mee te kunnen komen met het veld. Een voorwedstijd met onder andere DDS en Thêta, respectievelijk nummer 3 en 6 van de bokaal, is een pittige horde, maar geen onmogelijke. Zolang in de voorwedstrijd niet met de rode lantaarn wordt geroeid mogen de heren in ieder geval nog een keer de baan over om 16.15 uur.

In het Dames skiff-veld zal Vivian Pietjouw dit jaar voor het eerst een wedstrijd starten. Na een halfjaar in Ipswich te hebben gestudeerd en getraind mag ze haar opgedane kennis om 12.40 uur laten zien. In de voorwedstrijd met Skøll, Proteus en Euros is een 3e plek genoeg voor de A-finale (16.05u). Met een 4e plek zal ze verwezen worden naar de B-finale.

Ook de dames van Buurman zijn veroordeeld tot vroeg uit de veren komen. Om 08.45 uur starten zij in voorwedstrijd 4. Ook voor hen geldt: de 6 tijdsnelsten gaan naar de A-finale, nummers 7-12 naar de B-finale, etc. Dat de dames zijn ingedeeld met het sterke Njord maakt geen verschil: een goede tijd staat garant voor een hoge finale om 14.00 uur.

Hetzelfde geldt voor De Spetters. Zij hebben op de Rottebokaal mogen ervaren hoe een A-finale was, toen werd de 3e plek behaald in Dames 6. Om 10.30 uur zullen ze wederom proberen de A-finale te bereiken.

De vuurdoop van de Lente Dames is om 11.15 uur. Met heats (en dus directe winnaars) in plaats van voorwedstrijden hoeft het viertal maar met 5 andere ploegen af te rekenen om aan te leggen aan het Erevlot.

Na winst op de Spaarne Lenterace besloot de Dames dubbeltwee ook de Slotwedstrijden mee te pakken. Zij zullen om 13.05 uur hun boegballetje als eerste over de finish willen drukken. Immers, winst staat garant voor een plek in de A-finale (17.05u), evenals voor de 2 tijdsnelste 2en. Overige nummers 2 en de nummers 3 uit de voorwedstrijden mogen zich opmaken voor de B-finale. Uit de bokaal wordt alleen de huidige nummer 8 (Aegir) getroffen.

Een fenomeen dat normaal gesproken tijdens de NSRF Slotwedstrijden plaatsvindt is ditmaal naar de Orca Slotwedstrijden verplaatst: de Functie8en. In de regenboogformatie zal Floris Foet met zijn ploeg Succes is te koop proberen de presides, ab-actissen, wed-en competitiecommissarissen en sociëteitscommisarissen voor trachten te blijven. Zij starten om 13.50 uur.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.