Boord-aan-boord op de Bosbaan – Skoll Cup voorbeschouwing

Boord-aan-boord op de Bosbaan – Skoll Cup voorbeschouwing

 

In Amsterdam zullen alle ploegen tweemaal over de Bosbaan vliegen, eenmaal in de voorwedstrijd en eenmaal in de finale. Voor de Eerstejaarsploegen is nog geen indeling gemaakt wat betreft poules omdat niet alle ploegen het HNOT gestart hebben, waardoor ook voor de Skoll cup er weer geloot wordt in welke poule een ploeg zit.

In alle vroegte mogen de dames van Buurman de Bosbaan over. Om 08.25 uur start hun voorwedstrijd in poule 5. De dames, momenteel 25e in het klassement, mogen het opnemen tegen Orca (108), Njord (48), Proteus (83) en Nereus (niet gestart). De voorwedstrijd zou geen probleem mogen opleveren, of het in de A-finale resulteert is nog maar de vraag. De dames zijn geloot in een relatief sterke poule, waarin Thêta (3), Gyas (4), Njord (7), Asopos (9), Triton (10) en LAGA (16) zullen trachten de A-finale droom van de dames te blokkeren.
Lichtgewicht Thomas van Giezen zal de stuurtouwtjes in handen hebben, Anouk van Oss neemt de plaats in van Sacha Gevers. De finales van poule 5 zullen tussen 11.35 en 11.55 plaatsvinden.

De Heren Clubacht heeft de rest van het veld al tweemaal aan de tand kunnen voelen op de Amstel en mag nu boord-aan-boord elkaar het zwart voor de ogen roeien. Zij zullen er alles aan doen hun eigen boegbal als eerste over de lijn 2000 meter verderop te duwen. Op de Head of the River liet het octet zien een flinke groei doorgemaakt te hebben, een plaats in de A-finale ligt in het verschiet. In een relatief gunstige voorwedstrijd zal Proteus-Eretes hoogstwaarschijnlijk het voortouw nemen, waarna met Euros, die slechts volgt op 2 punten, moet worden uitgemaakt wie nog mee mag roeien om de knikkers en wie wordt verwezen naar de B-finale. Thuisploeg Skøll, nummer 12 in het klassement, en een gelegenheidsacht van Gyas met oud-wedstrijdroeiers zullen vermoedelijk een bijrol spelen.
In voorwedstrijd 2 zal Hoop, die een 2e plek pakte op de Roeivierkamp, waarschijnlijk een A-finale plek bemachtigen. De nummers 4, 5 en 7 (Skadi, Gyas en Asopos) zullen tot het uiterste moeten gaan om mee te strijden bovenin. De twee kemphanen bovenin het Kruithuisbokaal Laga en Nereus zijn ingeloot in voorwedstrijd 3. Verwacht mag worden dat ook zij zich weten te plaatsen voor de A-finale.
Arthur d’Herbemont zal de coxbox voor éénmaal overnemen van Bianca Szymanowski, en om 10:05 uur de acht richting een finaleplek schreeuwen. Deze zal aanvangen om 16:00 uur.

In de vroege zondagochtend mag De Ballenbak de roeikunsten vertonen. Na de gehele winter niet getraind te hebben in de boot verliep de openingswedstrijd beter dan verwacht en staan de mannen 53e in het klassement. Tussen de HNOT en de Skøll Cup werden de trainingen in de boot weer opgepakt.
Coach Maarten Berkhout blikt vooruit: “De techniek verbeterd met sprongen, alleen moet er op tempo nog degelijk geroeid worden. Zodra het tempo richting de 32 gaat worden de halen korter en lijkt iedereen individueel te roeien in plaats van een team. De focus is dan weg en het wordt onrustig. De laatste training leken we eindelijk het goede ritme te pakken te hebben.
In een voorwedstrijd met het nog niet geplaatste Phocas, Skøll (66), Njord (81), Gyas (70) en Vidar (41) is er zeker wat mogelijk. “We mikken op de C-finale”, vervolgt de coach, “maar daarvoor moeten de benen er wel goed onder worden gezet.” De finales vinden plaats tussen 11:35 en 11:55 uur.

Niet veel later (09.15 uur) mogen De Spetters revanche nemen op hun wedstrijd 2 weken geleden in Tilburg. Als 134e geplaatst hebben zij de mogelijkheid om veel ploegen voorbij te streven in het klassement en dat is precies waar coach Yannick ten Velden op mikt: “Na een aantal goede trainingen verloopt het een stuk beter. Startjes gaan goed, de krachtverdeling is beter en ook is de techniek een stuk netter dan voorheen. Met een stuk meer zelfvertrouwen gaan we de wedstrijd aan.”
In de voorwedstrijd zal Gyas als een pijl uit een boog er vandoor gaan, zij staan momenteel 2e in het klassement. Njord (21) zal daar waarschijnlijk daar achteraan gaan. Verder in de voorwedstrijd zal er een krachtmeting zijn met Nereus (101) en twee ploegen uit het Hoge Noorden (Gyas & Aegir) die beiden niet geplaatst zijn.
Kersverse medecoach Lammie Kranendonk zal  de ploeg sturen en zorgen dat zij zo snel mogelijk haar boegbal over de finish drukt.

 

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.