Acht doorstaat eerste test op de Amstel – Heineken Roeivierkamp nabeschouwing

Acht doorstaat eerste test op de Amstel – Heineken Roeivierkamp nabeschouwing

Afgelopen weekend verzamelde roeiend Nederland zich rond de Amstel om zich te meten tijdens de Heineken Roeivierkamp. Sprinten en stayeren, daar draaide het dit weekend om.

De Clubacht slaagde op een zonovergoten voorjaarsklassieker voor hun eerste test: dag twee halen. Daarvoor diende het octet diende zich bij de eerste 15 te scharen na de dag 1. Dat lukte, zij het met hakken over de sloot.
Een goede 2500 meter legde de basis voor kwalificatie de tweede dag. Coach Dick van der Laan zag tot zijn genoegen een goed tempo, kracht op de benen en “bochten die ongelofelijk scherp werden ingestuurd”. De ploeg startend voor hen werkte als een rode lap op een stier, terwijl er achter hen een gat werd geslagen met de rest van het veld. Het resulteerde in een 11e plek in een tijd van 7:57.

Toch wisten de Heren het nog bijna uit handen te geven op de 250 meter. In een rechtstreeks duel met ‘Orca’ kon de klus geklaard worden, maar doordat de ploeg uit Utrecht al ruim voor de start op sprinttempo lag was de rood-blauwe equipe de focus kwijt. Ondanks dat het boegballetje nog bijna voor die van ‘Orca’ werd gedrukt werd een ietwat teleurstellende tijd neergezet: 46.7 seconden, ruim 3 seconden langzamer dan op de trainingen. De 17e plek op de sprint zorgde ervoor dat de 14e plek in het overall-klassement werd bezet, en dat er de volgende dag een 5000 meter stond te wachten.

Op de zondag liet de Acht wederom zien goed mee te komen met het veld. Als tweede startend in het veld kon er meteen gejaagd worden op ‘Aegir’, die steeds meer in het vizier van stuurvrouwe Bianca kwam. Tijdens het middenstuk begon de boot wat te haperen, en was het tijdens de laatste anderhalve kilometer vooral zaak om het langzaam maar zeker inlopende ‘Skøll’ voor te blijven.  Een 13e plek (17.09) was het resultaat, waardoor de Haarlemse brigade een plekje zakte in het overall-klassement.

De verschillen tussen de achten zijn op de lange-afstand miniem. Waar op de 2500 meter de heren 12 seconden tekort kwamen voor en plek in de top-3 bleek dat op 5000 meter de top-5 slechts 10 seconden verwijderd was. Met die gedachte in het achterhoofd kan er komend weekend op de Head of the River Amstel goede zaken worden gedaan voor het klassement.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.