Aanhaken of afhaken op de Amstel – Head of the River voorbeschouwing

Aanhaken of afhaken op de Amstel – Head of the River voorbeschouwing

Na een zonnige Heineken afgelopen weekend komen de beste studentenroeiers uit Nederland nog een keer samen op de Amstel om zich met elkaar te meten. 8 kilometer huilende handen en een stuur die het verschil kan maken.

Revanche is waar de Acht op uit is. Na een teleurstellende sprint op de Heineken Roeivierkamp en twee degelijke langeafstanden bezetten de mannen de 9e plaats in de Kruithuisbokaal.
In de top van het klassement tekent een top-2 zich duidelijk af: Nereus en Proteus-Eretes. Waar de mannen van de Amsteldijk relatief eenvoudig afrekenden met de techneuten uit Delft op de 2500 meter was het laatstgenoemden die de corporalen uit Amsterdam aftroefden op de 5000 meter. LAGA volgt op gepaste afstand en completeert het imaginaire podium in het bokaal.

Het is aansluiten of afhaken voor de equipe van Dick van der Laan. Wil het octet aanspraak maken op een top-5 klassering moeten de benen er aanstaande zaterdag flink onder worden gezet. Toch lijkt een klassering in de bovenste regionen niet onredelijk: LAGA was op de 5000 ‘slechts’ 18 seconden sneller. Op de Head is het echter de stuur die misschien wel een even grote invloed (als niet meer) heeft als de roeiers zelf. Op een slingerende Amstel is het zaak de Hoerenbocht heelhuids te doorstaan. Een haast dubbele 90 graden bocht wacht op ongeveer 2 kilometer voor de finish. Aan ervaring geen gebrek bij stuurvrouwe Bianca Szymanowski, hoe vaak zij de touwtjes in handen heeft gehad tijdens de Head is niet op twee handen te tellen. De enige wijziging die wordt doorgevoerd is dat Niels Langekamp de positie van Barend Brüggemann inneemt.

In het blok van 13:30 zal begonnen worden aan de langeafstand kampioenschappen op de Amstel. Net als bij de Heineken Roeivierkamp zal de botenwagen bij RIC (Korte Ouderkerkerdijk 32) staan.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.